Dětská skupina Waldík v Ostravě - registrace pro školní rok 2022/2023

Submitted by Roza on Tue, 09/06/2022 - 00:12

Spolek W-Klubík, z.s. zřizuje dvě nové dětské skupiny v Ostravě a listina zájemců je stále otevřená na tomto odkazu.

Pokud jste o dětské skupině Waldík v Ostravě ještě neslyšeli, rádi vám ji představíme:

Naším hlavním cílem je harmonický rozvoj dítěte předškolního věku. Pro dítě chceme být průvodcem, podporujeme vztahy založené na vzájemném respektu a úctě. Klíčovými hodnotami, které chceme předat dětem, jsou pro nás empatie, vztah k přírodě, péče o své okolí, spolupráce, tvořivost a skromnost. Ve vzdělávacím programu dáváme dětem dostatek času na volnou hru, která v nich probouzí touhu po poznání světa. Ale zároveň tak, aby to pro ně bylo smysluplné a přinášelo jim pevný základ do života. Velmi důležitá je pro nás komunita rodičů a přátel kolem školky. Jsme rádi, když se rodiče účastní společných akcí a prožívají zážitky společně s dětmi.  Pobyt venku a budování pouta s přírodou vnímáme jako stěžejní prvek ve výchově. V dětech podporujeme samostatnost a sebeobsluhu. Důležité je pro nás dětem ukazovat reálný svět a umožnit jim zažívat reálné situace.

Dětská skupina Waldík plně spočívá na rytmu. Jde o rytmus dne, týdne a rytmus roku, který je tvořen slavnostmi vycházejícími z lidových tradic. 

Zázemím pro naši dětskou skupinu je rodinná vila v blízkosti parku Komenského sady v Ostravě. Rozloha sadů činí asi 30 hektarů a nachází se v nich asi tři tisíce stromů. Stromy nám poskytnou stín v létě, po celý rok park vybízí k procházkám a enviromentální výchově. První věc která vás upoutá v zázemí domu je velká herna zalitá sluncem. Zde si budeme hrát, tvořit, tančit a zpívat... U domu máme i minizahrádku, kde můžeme pěstovat byliny a zeleninu, což je pro děti nesmírně cenným zážitkem a zkušeností.

Pro více informací, navštivte přímo stránku organizace:

http://www.dswaldik.cz/

 

Page
Sub Title
DS Waldík
Content type
Weight
0
SubPage